fredag 8 juli 2016

Simrishamn-Kivik

Avgång från Simrishamn denna gråmulna morgon. Vi stävade ut från hamnen och satte kurs norr ut längs den skånska kusten. När vi närmade oss Stenshuvud såg vi att kustbevakningens 003 Amfritite låg för ankars. Ett kort prat med dem över VHF:en önskade de oss fortsatt bra resa.

Väl framme i Kivik var det gott om platser i deras gästhamn, vi la oss längst ut på nocken bredvid en dansk segelbåt.
Fram med cyklarna igen, för är man i Kivik ska man väl besöka musteriet.

Från musteriet går det en vandringsled upp till Stenshuvud som faktiskt är 90 m över havet. Sicken kulle i Skåne. Vandringsled? Nej inte för Gullbings vi skulle cykla. Det började med en vackert skogsparti till att stigen blev både smalare och brantare, träden rötter gick upp över jorden och rullstenarna gjorde sig påminda. Att cykla neeej.
Vi fick släpa med oss fordonen bildligt talat över stock o sten för att nå cafét. Café Annorlunda är lite speciellt ställe, här kan få en kakbuffé för endast 85:-sek.

När vi så småningom kom tillbaka till skeppet visade det sig att danskarna som låg bredvid hade lite motorproblem och inte rätt typ av verktyg, vilket jag hade. Vi löste problemet så att dom också kunde fortsätta sin färd.

Solen bryter igenom molntäcket och en härlig eftermiddag/kväll blev det på flybridge.



Dagens distans: 10,5 nm
Totalt 2016: 281,9 nm
Totalt: 907,3 nm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar