lördag 9 juli 2016

Kivik-Åhus

Denna morgon var det gråmulet och vinden snurrade runt Brösarps backar. Ännu en gång var det varningar för dåligt väder som var på väg väster ifrån. Kivik hade inte mer att erbjuda så vi packade ihop och gav oss ut på böljan igen.
Kursen mot Åhus gick rakt igenom militärernas skjutbana från Ravlunda och ut i havet, men deras övervaknings båt låg kvar i Kiviks hamn, så det skulle vara säkert att passera.
Väl framme i Åhus kanal, får vi en långsides plats bredvid sprit fabriken. Här känns det som en industrihamn när man åker in.

Fram med cyklarna och upp på stan för att proviantera lite. Torghandeln var i full gång denna eftermiddag. Det skulle inhandlas till lite lördagsmys i regnet som närmade sig allt mer från väster. Cyklade även förbi vandrarhemmet och betalade hamnavgiften för två nätter här i hamnen.
Värmen på i salongen och lite gott att äta o dricka så gick det ingen nöd på oss även att det började regna senare på kvällen.

Kl 02,05 vaknade vi av att det dundrade på ordentligt när "Tor" passerade med sin hammare. Vi steg upp för att beundra skådespelet på himlen. Rätt som det var så small det och lyste upp så att man blev bländad, blixten måste slagit ned i närheten. Åskan höll säkert på en timme innan vi gick till kojs igen.

Vi låg kvar i Åhus även söndag då vädret framför allt höll på att stabiliseras och vi småpysslade med båten denna dag.

Dagens distans: 29 nm
Totalt 2016: 310,9 nm
Totalt: 936,3 nm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar