fredag 14 juli 2017

Kuivastu

Haapsalu-Kuivastu


Vi lämnade Haapsalu denna historiska stad med sina spa och hotell. Vår resa gick söder ut mot en ö innan vi skull nå Rigabukten. Vädret för dagen var strålande med en västlig vind på en 6 sekund meter. Vi nådde fram till ön Muhu och den lilla hamnen Kuivastu på östra sidan av ön.

En helt nybyggd hamn med säkert en hel del EU pengar. Här var det gjort som en förbindelsehamn med fastlandet, här gick färjorna som mellan Sverige och Danmark i Helsingborg. För vidare färd till Özul, Estlands stora ö mot Sverige.


Detta blev en spännande vistelse. Vi fick vara sjöräddning åt en svensk seglare. Han hade påkallat hjälp från Estniska sjöräddningen som i sin tur svarade att dem inte hade någon båt eller personal i närheten? Känns tryggt. Återkom till honom med ett telefon som han kunde ringa, det numret gick till Erik som är med vår eskader med sin 46 fots Grand Banks. Sagt och gjort vi åkte ut och hämtade honom med att vi förtöjde honom, en 46 fots Jeanneau seglare, bredsides och drog in honom i hamn. Allt gick mycket bra.

Dagens distans: 30,4 nm
Totalt 2017: 689,6 nm
Totalt: 1844,7 nm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar