lördag 15 juli 2017

Kihnu

Kuivastu-Kihnu

Vi lättade ankare från Kuivastu kl 07.30 för att bege oss på Rigabukten. Målet för dagen var ön Kihnu som ligger i nordöstra hörnet av Rigabukten.
En perfekt dag för att äta frukost på flybridge. Vi följde Estniska kusten söder ut på ett hav som näst intill låg som en nyasfalterad motorväg framför oss.
Kuivastu hamn
Efter en tre timmars resa ungefär börjar vi skymta ön Kihnu i horisonten. Strömmen i vattnet gjorde att vi fick hjälp med en knops fart extra idag så det gick undan. Här är det grundare än vanligt och en hel del sandrev som man får se upp med. Inseglingen till Kihnu går längs en lång sandbank på 2 km ur i havet.



På denna ö hyrde vi en LASTBIL!!!



Och håll i hatten vad det gick undan på de små vägarna över ön. Det var som etnisk tucktuck. Vi åkte till södra delen av ön och en 28 meter högt lighthouse.
Vi fick en oförglömlig resa med denna lastbil runt ön och fick se den estniska landsbygden. Här fanns allt från fallfärdiga hus till riktigt fina hus och trädgårdar. En klar upplevelse värt att besöka. Det går färjor från fastlandet även här.

Dagens distans: 35,5 nm
Totalt 2017: 725,1 nm
Totalt: 1880,2 nm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar