torsdag 7 juli 2016

Simrishamn

Simrishamn igen, här ligger vi tills ovädret gått förbi och vinden bedarrar. Vi får utforska närområdet med en cykeltur på våra minicyklar. Färden går söder ut på smala stigar och cykelvägar och ibland får vi ta i ordentligt i motvinden med våra små fordon. Vi hamnade så småningom i Brantevik och ett fik som hette Hörnans och där ligger även Sveriges längsta ljugarbänk nere vid hamnen.

Brantevik
 



På vägen åter mot Simrishamn gick det stundtals undan i medvinden, de gamla korsvirkeshusen och miljonvillorna passerade revy längs kusten. Passade på att inhandla färsk fisk hos Skillinge fisk när vi passerade, så kvällens middag klar.

Även dag två håller vinden i ordentligt så det blir att ligga kvar i hamn. Vi får besök av en annan Grand Banks ägare från Stockholm som råkade jobba i Simrishamn denna veckan, ett kul och överraskade besök.
På tal om Stockholmare så kom det en seglare i den hårda vinden och bara skulle in framför oss och den Polska båten som låg vid bryggan. Utrymmet var väl inte så mycket kvar att ge på men IN skulle han. Frun på fördäck och full fart in så han smäller ner elskåpet på bryggan, frun hoppar iland i bara förskräckelsen utan lina och bara tittar på vad han håller på med. Jag får tag i tampen och lägger om pollaren så han inte kör på oss, väl fastgjord och klar blev det inte ens ett tack. Så kan det gå?

Simrishamn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar