måndag 4 juli 2016

Simrishamn-Ystad

Efter att vi gjort stan samt bunkrat vad som fattades och lite småplock med båten var det dags att fortsätta vår färd västerut mot Ystad som nästa övernattningshamn.
Vi kom iväg runt 7-tiden på morgonen denna soliga dag. Men tunga moln hängde runt horisonten och ville bara in över oss och släppa sin last men än så länge inget regn. Vinden skulle vara moderat enligt väderprognosen 3-5 m/sek från sydväst, vilket var helt ok.
Frukost i byssan under gång, här är det inte mycket till navigering utan snarare enbart övervakning När vi så småningom rundade Sandhammaren i Bornholms gattet var det en helt annan sjö vi mötte, här gick det enligt vår uppfattning 1,5 till 2 m vågor. En minst sagt gropig resa in till Ystad blev det.


Väl inne i hamnen hittade vi en plats mellan bommarna som jag backade emellan. Förtöjda och nöjda lyssnade vi på kommande utsikter på väderfronten. Det såg inte så lovande ut även om det skulle lugna ut under natten, så var det ett lågtryck över Danmark med risk för kuling som var på väg österut.

Vi beslutade oss för att avbryta vår Danmarksresa p.g.a. vi inte hade tiden att vänta in ovädret med risken att ligga inblåsta i någon hamn.

Det fick bli en utforskning av Skånes östkust istället.

Dagens distans: 36 nm
Totalt 2016: 242,8 nm
Totalt: 868,2 nm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar