lördag 2 juli 2016

Karlshamn-Simrishamn

Morgonstund har guld i mun sägs det, tveksam om det känns så nu när klockan skallrade som en hög med porslinstallrikar rasade ner från hyllan kl 05:00.
Regnet hängde i luften denna tidiga morgon som vi gav oss söder ut mot nya äventyr. Med kurs mot Hanö kom vi utanför hamnpiren och gick igenom dyningarna som alltid finns här utanför Karlshamn
samtidigt som det stänkte lite från ovan. Redan efter halvtimmes gång bröt solen igenom och det serverades frukost i byssan.


När vi passerade Hanö blev lite gropigare än vad som vi hade räknat med och enligt väderprognosen skulle det endast vara 4-6
m/sek. Här är det ju ett par timmar till havs så utsikten åt väster är Stenshuvud som med sina 90 m över havet håller koll på sjöfarten. I söder börjar Bornholm resa sig ur havet ju längre söder ut vi kommer.


Lite mer oroväckande var att vi mötte stora bälten med alger redan nu vid denna tid på året. Flera sjömil stora bälten som vi zick zackade igenom och hoppades på att inte sjövattenintagen till motorerna skulle täppas igen.
Ju närmre Simrishamn vi kom desto mer blåste det upp så när vi gick innanför piren visade vindmätaren 12 m/sek. Troligtvis var det middagsbrisen som tryckte på från land för att framåt kvällen dog vinden ut fullständigt och det blev en härlig kväll på akterdäck.

Dagens distans: 42,5 nm

Totalt 2016: 206,8 nm
Totalt: 833,2 nm


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar