lördag 3 september 2016

Tjurköbron

Det såg ut att bli ett perfekt väder nu även om vi har kommit in i september. Vi skulle ut på en liten mini eskader med Micke o Cina på McRill.
Resans mål blev betongbryggan inne i Djupasund norr om Tjurköbron. Detta mål skulle bli perfekt med den västliga vind som var, här inne i viken låg vi skyddat från den stundtals gaska hårda vinden.
 Väl på plats med alla fendrar och förtöjningar så vi var nöjda blev det en ordentlig höstmiddag, KÖTTSOPPA, ombord på "Varryn Light" Efter en arbetsvecka orkar man inte så länge på kvällen, redan vid 21-tiden började John Blund skava i ögonen och det var bara att krypa till kojs.

Lördagsmorgonen bjöd på ett strålande väder här inne viken. Vi hade blivit något av en turistattraktion där vi låg. Alla fordon som var på till Tjurkö stannade till och beskådade oss där vi majestätiskt låg.

En promenad till "Tjurkö skans" låg på schemat denna förmiddag.
Tjurkö skans är en gammal försvar anläggning som byggdes redan 1904 av infanteriförsvaret inom Karlskrona fästning, som det hette på den tiden. Denna "skans" bemannades av trupper både under första världskriget och även andra världskriget.
Tjurkö skans har ett högt kulturhistoriskt värde då det endast har byggts två sådana här i landet.

Efter denna kulturhistoriska promenad blev det en fika paus på akterdäck i solen.
Lite småfix med båtarna var i sin ordning denna soliga och sköna september dag. Micke tvättade sitt båt däck och vi ordnade med bimminitoppen så den skulle sita ordentligt i förkant. Även denna dag gick mot sitt slut, så det blev dags att plocka fram grillen och få fyr på den. Grillröken spred sig längs sjökanten och retade säkert smaklökarna på Sanda borna tvärs över viken.
Mätta och belåtna var det dags att förbereda kojen och välkomna John Blund för denna helgs sista natt i båten.

Söndag morgon.
Hemgång kl 09.20 i sakta färd över fjärdarna i behagliga fem knop gled vi in till hemmahamnen Karlskrona. Vi tackar Micke, Cina och hunden Nicki för trevligt sällskap denna helg.

Dagens distans: 8,9 nm
Totalt 2016: 417,3 nm
Totalt: 1042,7 nm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar