lördag 23 juli 2016

Karlskrona-Stenshamn

Denna dag fick vi gäster med oss, Jörgen o Kristina, till Stenshamn. Det var till att ta vara på tillfället nu med en sjökapten ombord. Pia o Kristina dukade upp en härlig brunch på flybridge som vi satt och inmundigade under gång denna underbart vackra dag.

Väl framme blev det till att fickparkera skutan med millimeter precision! Nåja vi fick hjälp att komma på plats av välkända Stenshamns folk.

Grillen fick fart på och Jörgen blev den suveräna kocken för kvällen, han vände karré bitarna med en snitts som sällan skådats. Det är något visst att angöra en hamn och tända upp grillen och äta ute i det fria.
En riktigt trevlig eftermiddag som började gå mot sitt slut och även solen började dala mot horisonten. Vi fick börja packa ihop oss så vi skulle hinna till hemmahamn innan mörkret.

Utanför hamnen fick jag en övning att utföra av Jörgen, jag skulle parallell förflytta båten. Vilket fungerade ganska bra efter ett par försök med att få båten att gå i sidled. Jag har två motorer och ingen bogpropeller. Det får vara ganska liten vind för att överbyggnaden blir som ett stor segel, men vet i alla fall hur jag ska göra nu.

Dagens distans: 27,8 nm
Totalt 2016: 408,4 nm
Totalt: 1033,8 nm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar