lördag 2 juni 2018

Samsö

Ballen gästhamn

Ballen by på Samsö är en riktig semester idyll. Samsö ligger i Stora Bält mellan Själland och Jylland. 


Här var festen redan igång och ganska fullt i hamnen, inte bara fullt i hamnen utan även båtbesättningarna var ganska glada i hågen. Jag lyckades att knöla in mig mellan kaj och stolpar vid en ganska hög kaj. Att ta sig ut skulle bli ett senare problem. 
Efter att hamnavgiften var betald var det bara att sätta sig på flybridge och njuta.

Framåt kvällningen kom en minst sagt bra dragen man vinglande med en kasse i handen. Det visade sig att det var ägaren till hardtoppbåten som låg vid sidan av kajen, 2 m ned. 
Med en duns och ett klirr från kassen blev han sittande på hammarbandet och funderade säkert över hur han skulle komma ner i båten, så även jag.


Efter ca en 15-20 minuter gjorde han ett försök att komma ner. Vilket gick förvånansvärt bra i det tillståndet han befann sig i.
Nästa stora projekt för honom blev att sätta upp kapellet. Egentligen var det ganska enkelt att få upp kapellet men icke. På något sätt lyckades han lyfta ur kapellbågarna ur sina fästen och trassla in sig i allt tyg och rör ordentligt när det inte är något som håller fast i ena änden. 
Kvällsnöjet var räddat för det bökades och krånglades under kapellet utan dess like. Till slut lyckades han få ordning på grejorna och döm om min förvåning när mannen gör ett allvarligt försök att starta motorn. 
Vilket, som tur var, misslyckades och troligt vis somnade han. Så kan det gå när man är i en populär festhamn en lördag i början på juni.

Dagens distans: 32,1 nm
Totalt 2018: 284,9 nm
Totalt: 2644,4 nm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar