onsdag 23 maj 2018

Ven

Kyrkbacken


Ven denna lilla ö mitt emellan Danmark och Sverige ligger som en stor vågbrytare eller ett mittmärke för trafikseparation.
Avresa från Cristianiashamns kanal kl 09:30 för att parera in broöppningen och innan alla kanalbåtar börjar gå. Brovakten var punktlig som vanligt och allt löpte fint, fint var även vädret denna dag med strålande sol och nordlig vind på 2-4 m/sek.
En fantastisk utsikt över sundet mot Danmark uppifrån kyrkan på backen, här kan man sitta i timmar och bara vara.
Här var det slutstation för Tapasya och Varryn Lights resa tillsammans, Tapasya vände stäven norr ut mot Norge och Varryn Light skulle gå väster ut.

När man ligger i hamn så här så händer det massor med dråpliga tillbud och andra saker. Här kom det äldre danska paret som brukar vara ordentligt sjövana och inte första gången de lägger till. Men här tydligen var en riktigt dålig dag för dom.
I Danmark och i Skåne är det oftast tilläggning mellan pålar som man måste få en lina runt. Missar man detta så börjar båten oftast att driva och paniken sprider sig ombord.
Så blev nu fallet här mannen som körde försökte att kasta någon typ av lasso om pålen men misslyckades denna dag, då frun från fören skriker STOPP! Sagt och gjort full back och PANG så satt lassolinan i propellern!!
Nämnde jag båtens namn. "HAPPY DAYS"
Så kan det gå till hamnar när man minst anar det.

Dagens distans: 15,3 nm
Totalt 2018: 194,8 nm
Totalt: 2554,3 nm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar