tisdag 8 augusti 2017

Borgholm

Visby-Borgholm

Efter att varit inblåsta i Visby gästhamn var det dags att lätta ankare då det var en lucka i blåsandet. Det kunde gunga en del till en början med men ju närmre Öland vi kom ju lugnare vatten skulle det bli.

Men vi var ganska vana vid att det gungade för att i hamnen hade vi ju inte precis legat still!!!
Det blev dyningar i hamnen som gick under kajen och studsade tillbaka, vilket i sin tur gjorde att båten åkte ut och in med en farlig fart i kajen igen. Det var ett ständigt omsurrande av tamparna som töjde sig i belastningen.
Som mest hade vi 8 fendrar och 4 bollar mot kajen och 9 förtöjningslinor i vägräcket? Ja i vägräcket för att bryggan höll inte.


Vi lämnade denna ö och medeltidsveckan tidigt denna morgon, avgång kl 05:10. Solen börjar att gå upp över Visby stad och gutarna börjar att gnugge ögne från smolk och vaknar upp när vi redan är ute på öppet vatten. Det är en vacker syn att se solen sakta men säkert stiga upp bakom stadens skyline.




Seglare med 18 m mast!!!

Efter en 4 timmars resa såg varken Gotland eller Öland, här ute härskar de stora farkosterna som gör en 12-18 knops fart. Gotlands färjorna kommer som skjutna ur en kanon med fart på 28 knop så det gäller att hålla utkik på alla håll. Ser dem en och jag har företräde så väjer dom men man får hoppas att man syns. Här ute på det öppna havet är man inte större än möjligtvis en flugskit!

Kalmarsund visade sig på sitt bästa sett då det blev värmande sol och bikini väder på flybridge och en lugn och behaglig resa ner till Borgholm.

Dagens distans: 76,7 nm
Totalt 2017: 1187,4 nm
Totalt: 2342,5 nm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar