onsdag 12 juli 2017

Haapsalu

Lohusalu-Haapsalu


Lohusalu var bara tänkt som natthamn för att vi inte skulle vara på sjön i för långa pass. Avgång 07.30 från ett dimmigt och disigt landskap, sikten var väl ca 300 meter när vi åkte ut från hamnen.

Men, men när dimman lättade kom blåsten???? Var uppe i 10 m/sek som mest och våghöjden växte!!!


Efter en 3 timmars stampande i de höga vågorna som sköljde över båten, började det mojna något men å andra sidan var det dags att ändra kurs till mer sydlig kurs. Detta gjorde att vi skull få sjön in i sidan på båten, och kan jag säga det är inte roligt!! Så vi gick någon distans längre ut med vår kurs och ändrade sedan så vi surfade med sjön mer, oj, oj vad det gick undan ibland, tangerade 10 knop i medsjön.


Sista timmen innan vi skulle anlända Haapsalu bröt solen igenom och det lugnade ut. Då kunde vi plocka upp allt som farit omkring i båten och få lite ordning på torpet igen.
Väl framme vid marinan så fick vi motorproblem? Jag kunde inte stänga av motorn??? Ner i maskin och tjuv stänga motorn, och givetvis var det styrbords motor som trillskades. Jag fick krypa bakom motorn för att komma åt, inte så lätt när det är en varm kamin som står där och brummar.
Får leta fel imorgon då vi ska ligga kvar här.

Dagens distans: 46,9 nm dgv: 50,5 nm
Totalt 2017: 659,2 nm
Totalt: 1814,3 nm



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar