lördag 1 juli 2017

Åbo

 Nådendal till Åbo

Idag kom det en militärhelikopter på låg höjd över staden. Det visade sig senare att det var presidentens transport från sin sommarbostad. Så det blev slutsatsen att vi lämnade samtidigt som president paret, vi för vidare färd mot Åbo.

Hela vår lilla eskader  med Grand Banks båtar (4 stycken) fick ligga kvar ett tag för det visade sig att det var fullt i Åbos gästhamn.

Så småningom kom vi iväg mot Åbo. Väl framme fanns där endast 2 platser på marinan, så de andra 2 båtarna fick lägga sig på andra sidan av ån, Aura. Aura å är en av Finlands viktigaste åar, är 70 km lång och transporterar ca 7 kbm vatten per sekund, och rinner ut här i Åbo.
Vi fick ett välkomnande i Åbo av själva sjöpolisen som patrolerade i hamnen.
Åbo bjöd på en stor marknad när vi anlände, så det var ju ganska trevligt att se. Dem hade en massa fina träarbeten i stånden av de olika sorter från enkla smörknivar till snidade trädgårdsmöbler.

Dagen därpå var det en stadsvandring som stod på agendan. Upp i centrum för att vara lite kulturella. Trots denna gamla stad var den tyvärr ombyggd i ganska ny arkitektur med moderna byggnader och köpcentrum. Lite synd tycker jag att man inte bevarar det gamla mer och intrigerar det i det nya.


Dagens distans: 10,1 nm
Totalt 2017: 425,5 nm
Totalt: 1580,6 nm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar