tisdag 6 juni 2017

Etapp 4

SVERIGES NATIONALDAG

Vi lämnar Brokens klubb ö för vidare färd norrut. Denna morgon var vädret på sitt glada humör och lyste med solen allt den orkade. Med en härlig frukost på akterdäck bestående av ägg, juice smörgås och kaffe skulle väl stå oss en bra bit fram på dagen.
Båten gjordes iordning till avfärd, motorerna varmkördes och allt löst plockades undan och sjösurrades inför eventuell kommande större sjögång.

Här är det ganska djupt ända intill kobbar och skär och inte som vi är vana vid att det grundar upp en hel del intill öarna i vår skärgård. Så man stryker nära klipporna på vår vidare färd mot Stockholm. Vi skulle nå Nynäshamn till kvällen för att McRill (som våra vänners båt heter) hade fått problem med sin VHF anläggning. En reparatör skulle fixa detta onsdagen. Men ett planerat stopp på Lisö i Trosa skärgård hos ett par andra Grand Banks ägare skulle vi ändå hinna med.

Väl framme på Lisö var Hans o Anette behjälpliga med tilläggning och förtöjning vid deras brygga. Sen vankades gubbröra och knäckebröd på bryggan denna fina nationaldag i Trosas skärgård.


Grillmästaren Hans tog vid och värdparet bjöd på en fantastisk grillad lunch på sitt otroligt vackra belägna hus på Lisö.

Här hade vi kunnat stannat och njuta av utsikten men som sagt vi var tvungna att nå Nynäshamn innan kvällen.
Uppstart igen och vi stävade ut från denna vackra vik för vidare färd.


Vi kom runt udden på Lisö och gick in i nästa vik som spärrades av av en bro som öppnades endast hel timme. Och givetvis missade vi den med en halvtimme, så det var att lugnt och stilla ligga och driva i väntan på nästa broöppning.

Efter bron mötes vi av trånga passager och vackra vyer, målet var gå igenom Dragets kanal strax söder om Nynäshamn. Här skulle det visa sig att man fick ha frun på nedre däck beredd med fendrar om något skulle hända. Här fick man verkligen ha tungan rätt och inte stressa upp sig, här kunde man sträcka sig ut och nå berget vid sidan om med bara händerna.

Dagens distans 40,8 nm
Totalt 2017: 212,7 nm
Totalt:  1367,8 nm
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar