torsdag 26 januari 2017

Med egen båt öster ut.

Resan börjar att ta form med tidsplaneringen, vi kommer troligtvis börja vår tripp fredagen den 2 juni 2017 från Karlskrona. Vi kommer att gå längs kusten mot Stockholm med dagsetapper på en 50-60 distanser beroende på väder o vind. För att vara i Stockholm till lördagen den 9 juni 2017, som Grand Banks Sverige möte äger rum på Tallholmen strax norr om Vaxholm.

Vi kommer att lämna Karlskrona den 2 juni 2017 för att ta oss till Stockholm. Första etappen blir till Torhamn i Karlskronas östra skärgård. Andra etappen blir genom Kalmarsund och till Borgholm Öland en tripp på 56 nm.
Söndag den 4 juni kommer vi att ta oss till Kårö strax norr om Loftahammar där vi kommer ligga för ankars i en skyddad vik och en resa på 59 nm.

Måndag morgon lufsar vi vidare norr ut till Aspöfladen som blir den längsta etappen på 80 nm. Denna hamn ligger norr om Nyköping och även här ligger vi i en vacker naturhamn.


Tisdag morgon drar vi vidare mot Stockholms södra skärgård och går mot Nynäshamn där troligen behöver bunkra lite. En övernattning norr om Muskö blir det troligtvis.

Resten av resan är inte planerad mer än att vi ska vara framme till Tallholmen norr om Vaxholm till lördag den 10 juni.
Här är vi med på Grand Banks mötet och lägger båtarna i Stockholm för att åka hem 2 veckor och återkomma till midsommar, för att fira i Stockholm och sedan vidare färd österut och nå Åland, Finland, Estland, Lettland och vidare över östersjön till Gotland och hem till Karlskrona där vi landar omkring den 12 augusti 2017.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar