lördag 22 oktober 2016

Säsongen 2016

Sommarsäsongen 2016

Denna sommar hade vi lite tidsbegränsad semester till endast 14 sammanhållande dagar tillsammans. Detta innebar att vi inte kunde göra någon längre resa med båten detta år.



Säsongen började bra i alla fall med en helt fantastisk midsommar ute på  Stenshamn i Karlskronas yttre skärgård. Det var helt stilla och en 20-25 grader ch inte ett moln på himmeln s lång ögat kunde se.
Efter denna härliga helg var det endast en veckas jobb innan det var semester. Vår första längre resa tillsammans från hemmahamn, vi hade planerat att gå ner till Öresund och Köpenhamn som en början att utgå ifrån.
Molnen hade tätnat betydligt från den fina midsommar vi hade veckan tidigare och lågtrycken avlöste varandra med jämna mellanrum. Slutresultat av våra fjorton dagars båtsemester och Danmarksresan blev att vi vände i Ystad och utforskade den skånska ostkusten istället. Här på ostkusten låg vi i lä från de västliga hårda vindarna som kom med outtröttliga styrkor.




Nu var det inte bara blåst och regn vi råkade ut för utan ibland överraskade vädret oss och solen lyste upp vår tillvaro. Här när vi besöker Hanö för första gången, en riktigt positiv upplevelse som kommer att göras om när tillfälle kommer.
Uppe på Hanös topp vid fyren kan man sitta i timmar och bara tycka att vad bra man har det. En klar dag kan man med kikare se det mesta av Blekinge län och sjötrafiken som passerar denna ö i Hanöbukten.



Juli månad böjar att gå mot sitt slut, så även semesterdagarna för detta år men några kortare turer blev det allt ändå.


Det är en otroligt lugnande och härlig känsla att bara ta båten en kväll och åka ut till en lugn vik och lägga i ankaret och bara vara. Lyssna på vågornas kluckande mot skrovet och bara njuta av tillvaron.

När det börjar att gå mot hösten brukar det vara spännande att ta sig ut på öppet vatten och se om det kan finnas någon torsk att pilka upp ur havet. Så även denna höst gick vi ut till "vårt ställe" där det brukar finnas fisk att hämta.


Sista turen för året blev tillsammans med våra vänner som har en likadan båt, vi fick en underbar helg bara 30 minuters resa från hemma hamn i en vik med brygga. Här njöt vi i fulla drag denna sena september.


Detta var i stora drag vad vi hittade på med våran Grand Banks under denna första säsong i båten. Återkommer med nya äventyr nästa år. Nu får hon vila på land ett tag och pysslas om lite grand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar