fredag 24 juni 2016

Midsommarhelg på Stenshamn

Midsommar 2016

Vi skulle fira midsommar med systerbåten MCrill och Micke o Cina. Vi skulle ge oss ut i havsbandet redan på torsdags kvällen för att få bra platser. Det verkad som att vädret skulle var med oss detta år, vi kastade loss kl 17:00 från hemmahamnen och begav oss de ca 12 nm ut till Stenshamn.
Det blev en liten mini eskader med 2 st Grand Banks 36 europa, en härlig syn.


Stenshamn är ett populärt resmål för båtfolket. Det är en väl bevarad fiskeby på ön. Fassiliteterna är väl inte de mest bekväma med utedass, men det är kanske det man söker här. Tystnaden och lugnet. Även fågelskådarna brukar "häcka" här ute då det är en välbesökt ö för flyttfåglarna. På södra delen av ön står Utängans fyr vilken var till stor betydelse för sjöfarten innan gpsernas tid.

Vi fick plats längst ut på pirens insida, där vi la oss i bredd och hade koll samtliga båtar i hamnen. På midsommarafton var det strålande väder solen blänkte i den helt stilla hamnbassängen. Jag var ju bara tvungen att sjösätta jollen och prova den, för det var inte gjort vid köpet av själva båten.

Framåt eftermiddagen dukades det fram matjesill och potatis på vårt akterdäck som vi åt gemensamt med besättningen på MCrill.

Den klassiska efterrätten jordgubbar och grädde intog vi på flybridgen med härlig utsikt över både hamn och skärgården.



Midsommardagen

Vi vaknade till en lika härlig dag, solen värmde skrovet med sina strålar. Vi skulle ta en långpromenad till fyren på södra sidan av Utlängan med picknik med oss.
Då vi fick meddelande om att 2 st Grand Banks från Stockholm var på väg in till oss på Stenshamn. Så promenaden fick vänta till ett annat tillfälle.
Ute på fjärden kommer det en 47 fots Europa och en 36 fot Classic glidande genom vattnet i norr.
 Magnefikt, Ståtligt, Mäktigt.


Från 2 st vid kaj växte vi till 3 st i bredd den största fick vi lägga på andra sidan piren.







Dom kom och hälsade på, åt lunch och efter obligatorisk besiktning av båtarna gav dom sig iväg söder ut. Första destination blev Christians ö och senare Bornholm. Slutmålet för deras resa  var Rostock i Tyskland och ICCY möte.

Vi såg bara aktern på dom försvinna i horisonten på deras väg söderut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar