torsdag 20 augusti 2015

Umeå-Karlskrona

Loggboken hittar man på Bloggarkivet "Augusti 2015" om man vill följa hela resan.

Sammanfattning

Vi startade i Umeå med vår nyinköpta Grand Banks 36 Europa-92. Det skulle bli en spännande resa att ta sig fram längs den svenska ostkusten med egen båt.
Förra ägaren var behjälplig att följa med 2 dygn för att visa båten ordentligt, vilket jag var tacksam för. Termometern visade inte mer ett par grader plus om nätterna men dagarna var det behaglig temperatur. Båten fungerade perfekt och den klöv sjön med kraft, nu när vi marchade ca 7 knop.
Vi passerade Hörnefors, Husum, Örnsköldsvik och Härnösand innan vi nådde Sundsvall som var slutdestination för gamle skepparen.













Ny hjälpreda anländer till Sundsvall och färden går vidare ner mot Stockholm, temperaturen ändrar sig till varmare om kvällar och nätter vilket vi tyckte var bara skönt. En lång dags färd till Öregrund och senare genom Stockholms skärgård. Här finns det fantastiska vikar och öar att besöka. Vi når så småningom Nyköping där Micke hoppar av och tar tåget hem.
Jag väntar in frun som kommer upp med statliga hjälpmedel såsom SJ och diverse andra fortskaffningsmedel.
Den vidare färden blir en riktig njutning när väder och vind var på vår sida. Frun fick ett par dagar med vår nya båt, denna skuta som ska bli vår framtida bostad på sommaren. Många och långa turer på de sju haven ska det bli.

Det är väl här vi kommer att vara någonstans på somrarna, följ oss här på bloggen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar