onsdag 5 augusti 2015

Öregrund till Högböte

Trots gårdagens långa etapp var vi på benen i arla morgonstund, nu hade till och med ungdomarna gett upp. Varmkörning var knappt nödvändig för det fanns värme kvar i maskinerna så vi gled sakta ut från Öregrunds gästhamn för vidare färd genom Stockholms skärgård.
Vi la kursen så att resan gick genom Väddö kanal denna förmidag. Vinden var fortfarande frisk 5-9 m/sek sydlig och vädergudarna var lite ledsna för detta och släppte ifrån sig lite blöta. Det bekymrade oss inte så mycket för att vi låg på läsidan av Väddö. Framme vid Älmsta fick vi begära broöppning, vilket gick hur smidigt som helst.

En härlig resa med en massa strandnära hus och byar, det var så nära att man kunde plocka vass från båten på vissa ställen.
Framåt eftermiddagen var vädret med oss igen, solen tryckte undan molnen och vinden mojnade när vi kom längre söderut i Stockholms skärgård. Färden gick genom skärgården och ner till Högböte, sydost om Möja. Detta är Kungliga Motorklubbens egna klubb ö som vi fick natthärbärget på.

Dagens distansminuter: 62 nm
Totalt: 301 nm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar