tisdag 4 augusti 2015

Sundsvall till Öregrund

Lite svårt att sova men några timar blev det väl innan klockan morrade ilsket 03.30.
Ensamma i stadens mitt startade vi motorerna för varmkörning, kastade loss och vi var på väg ut från Sundsvall.
Vi mötte av härlig soluppgång kl 04.35 men än var det en bit kvar innan vi kunde ändra kurs till 180 grader. Även denna dag bjöd på ett härligt väder med sol och sydvästlig vind på 3 m/sek. Kan man ha det bättre?
Under förmiddagen, efter att kollat alla väderappar som vi hade tillgång till, bestämde vi oss för att försöka nå Öregrund med ankomst ca 22.00.
Vi lagade lite lunch som vi intog uppe på flybridge. Vi turades om att vila middag så man fick ett par timmars sömn.

VÄDERFÖRÄNDRING!

Vinden skulle vrida till sydost och öka till 9-10 m/sek senare på eftermiddagen. Vi ändrade kurs och försökte gena Gävlebukten och komma före vindkantringen och i lä bakom land.
Klockan 20.20 ökade vinden och våghöjden rejält, vilket också sänkte farten vi hade till 6.5 knop i motsjön. Det blev till att åka gunghäst för vi hade ca 1,5 timmes färd innan vi kom i lä.

Mörkret började göra sig påmind med allt mer styrka. Det var bara att dra igång radarn och börja leta efter fyren Engelska grundet sam var vår angöringsfyr. Fyrleden in till Öregrund var enkel att följa nu när vi kommit in i lä för vindar och vågor.
Vi blev lite senare än beräknat men förtöjda och klart skepp kl 23.45 var vi nöjda med dagens resa.

Ett litet problem hade dykt upp, det var hamnfest i Öregrund med ett jättepartytält stort som ett cirkustält. Och här spelade man musik så att 15 ton båt vibrerade när basen gick in. Trots detta somnade vi som två små grisar ZZZZ.....

Dagens distansminuter: 119 nm
Totalt: 239 nm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar