söndag 17 december 2017

Vinterfunderingar

När isen lägger sig!

Nu när vinden och kylan kryper närmare in på kroppen så kommer tankarna till sommarens resa. Denna fantastiska resa runt östersjön, hur ska vi toppa denna resa. Jo det fungerar nog med nya hamnar, nya utmaningar och nya människor att möta. En tanke som någon är att vi ger oss iväg mot sydväst denna gång och besöker landet i väster Danmark och i söder Tyskland. 

Det börjar lite sakta men säkert med en preliminär resrutt att vi går åt väster till Köpenhamn som en angöring, och därefter vänder söderut längs den Danska kusten. Det finns många små trevliga hamnar längs Själlands kust att besöka för att sedan fortsätta söderut mellan Lolland och Falster. 

Härifrån den danska sydspetsen tar vi steget över till vårt sydliga grannland, Tyskland och Rostock. När vi nått Rostock i Tyskland så blir det vår sydliga vändpunkt, vi kommer att fortsätta norrut längs tyska kusten för att nå Rugen. På Rugen kommer vi åka runt på innanhaven som finns här och utforska alla sevärdheterna och spa hotell som finns här. Ett besök på Bornholm blir det också när vi åter vänder norr ut mot hemmahamn igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar