torsdag 20 juli 2017

Pärnu-Kuivizi Lettland

Kuivizi Lettland


Idag var det då dags att ge sig vidare, beställning av broöppning och göra oss oskyldiga för hamnplatsen. Det går ju inte att ta "springnota" hi hi, för att det är brovakten som även är hamnvärd, vi kommer ju inte ut förrän vi betalt.
En rolig prissättning här? det kostade mer att ligga inne vid bryggan än vi som låg utanför Micke o Cina men det var billigt för de fyra nätter vi låg 80 euro för bryggsidan och 40 euro för oss.


Denna gråmulna dag var det dags att testa på Riga buktens öppna vatten och bege oss ner till grannlandet Lettland. Vi hade bestämt att vi skulle angöra en stad som heter Kuivizi strax innanför den lettiska gränsen, en resa på 4.5 till 5 timmar söderut.

Ett regn område driver in från nordost och med riktigt tunga moln och en vindökning till över det bekväma slaget, upp till 12 meter i vindbyarna men en 7-8 m/sek i ganska konstant vind  rakt i sidan. Vilket gjorde att vi ökade farten till 8.5 knop och fick en stabilare båt och ändrade kurs så vi fick vinden in på bogen istället.



Sista timmen mojnade ut och till slut en riktigt behaglig resa. Den svenska sommaren pratas det om men här på Rigabukten är det endast 15 grader idag, riktigt kallt så det har blivit att köra inne idag.

Kuivizi märktes det att man kom in i ett annat land, det forna öststaterna lyser igenom här ännu. Ett nytt hotell/camp komplex och en övergiven betong lokal på andra sidan.
Lika så med pappers exercisen när vi skulle betala hamnavgiften från små lappar till kvitto med ett stort A-4 papper innehållande kaptens namn och båtens namn.

NU ÄR VI I LETTLAND.

Dagens distans: 40,0 nm
Totalt 2017: 786,7 nm
Totalt: 1941,8 nm










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar